Rok sa predaju prijava i dokumentacija za upis na novoakreditovani 2-godišnji studijski program drugog visokoškolskog ciklusa za sticanje kvalifikacije nivoa “Master vizuelnih umjetnosti”, stepen VII-2 (CKO), produžen je do četvrtka, 22. oktobra do 13h. Prijave sa dokumentacijom se podnose studentskoj službi FVU na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na licu mjesta u vrijeme rada sa strankama (11-13h).


Potrebno je priložiti:
  1. Original ili fotokopiju validne isprave o prethodnom visokoškolskom obrazovanju – Diplomu ranga ne nižeg od Bc sa dopunom/supplementom ili njen ekvivalent (Uvjerenje o završenim studijama sa prepisom ocjena).
  2. Primjerak stručno-umjetničkog portfolija u štampanom ili elektronskom obliku. Multimedijalni sadržaj (audio, video, audio-video, interaktiv, web,…) se dostavlja javno dostupnim linkom ka virtuelnoj lokaciji na Internetu.
  3. Izjavu o željenom izboru profilišućeg i dopunskog studija (Grafički dizajn, Ilustracija, Fotografija, Video art, Animacija, Dizajn u prostoru, Dizajn zvuka, Likovna umjetnost). FVU zadržava pravo preraspodjele polaznika shodno organizaciono-tehničkim kapacitetima.
Uredno predate dokumentacije će ocijeniti 5-člana prijemna komisija koju imenuje dekan FVU. Rang lista će biti objavljena 23. oktobra do 12h na oglasnoj tabli, web sajtu i društvenim kanalima FVU.
NA VRH