Mikser je raspisao Dizajn kamp na Mikser Festivalu: Otvoren poziv mladim autorima za trodnevnu radionicu pod nazivom “Nova vrednost”.

U okviru Mikser festivala 2021. koji će ove godine, pod sloganom Zagrljaj, biti održan od 26. do 28. maja u prirodnom ambijentu kompleksa Zornića kuće, Mikser i Savez izviđača Srbije, uz podršku Šumarskog fakulteta, organizuju Dizajn kamp i pozivaju mlade autore da se prijave na trodnevnu radionicu Ghost Project: Nova vrednost za izradu održivih rešenja za život u prirodi, koristeći odbačene sekundarne sirovine.

Mikser festival podstiče mlade dizajnere da svojim inovativnim rešenjima reaguju na pojačanu potrebu za boravkom u prirodi i svoja iskustva pretoče u projekte koji će smanjiti otpad u našoj okolini dajući mu novu upotrebnu vrednost i doprineti podizanju svesti o uticaju konzumerizma i otpada na životnu sredinu, te ukazati na važnosti cirkularnog dizajna za njeno očuvanje, nakon godine velikog usporavanja uzrokovanog globalnom pandemijom.

Formular za prijave je otvoren do 5. maja 2021. u ponoć. Finalna lista učesnika biće objavljena 8. maja na web stranici mikser.rs i društvenim mrežama organizacije Mikser.
Formular je na ovom linku: http://formulari.mikser.rs/ghostproject/

Predmet radionice je osmišljavanje i realizacija funkcionalnih prototipova predmeta koji imaju upotrebnu vrednost za život u prirodi, uz korišćenje odbačenih sirovina: rashodovanih drvenih paleta kao osnovnog i otpada sakupljenog u okolini Zornića kuće kao dopunskog materijala. Cilj je savladati ograničenja nametnuta upotrebom raspoloživih korišćenih materijala i iskoristiti sve njihove atribute za izradu predmeta koji se mogu upotrebljavati u spoljašnjoj sredini.

Radionica Nova vrednost je deo projekta Ghost Project koji predstavlja međunarodnu platformu za talentovane pojedince u oblasti industrijskog dizajna. Projekat je iniciran 2006. godine, kao mala lokalna izložba, da bi narednih godina prerastao u jednu od najvećih regionalnih smotri talenata iz oblasti dizajna, a zatim i u mesto razmene znanja, veština i ideja među mladim dizajnerima i stvaraocima drugih kreativnih disciplina.

Ana Čarapina
Project coordinator

 

image

 

 

fvu flajer

ishodi

edibaneri

MMS Project1

 

 

 

 

Pitajte nas

Kontaktirajte nas

 

NA VRH