U Igračkoteci i Razvojnom centru udruženja Roditelji, djeca uzrasta od pet do 12 godina, su u ponedeljak 20.12. u 18h imali priliku da vježbaju motoričke vještine praveći novogodišnje ukrase i čestitke na radionici Veseli novogodišnjii kutak, koja je realizovana u saradnji sa Fakultetom vizuelnih umjetnosti, Univerziteta Mediteran.

Radionice su održane u prostoriji Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici.

Ulaznica za decembarske radionice bila je donacija igračke (nove ili očuvane, edukativne, društvene, didaktičke igre, knjige…) za Biblioteku igračaka.

Kreativna radionica za djecu uzrasta od 6 do 12 godina podrazumijevala je izradu novogodišnjih ukrasa od papira, kolaža, platna, vrpce, konca… Ukrašavanje kuće za praznike sa “uradi sam” ukrasima uvijek zvuči kao dobra ideja za relaksaciju i razvoj kreativnosti. U pretprazničnom duhu, mališani su se zabavljali i naučili nešto korisno i lijepo, uz druženje sa vršnjacima. Radionicu su vodili studenti master studija Fakulteta vizuelnih umjetnosti Gordana Bulatović, Jelena Ćosović, Filip Vojvodić i Teodora Tijanić sa Fakulteta vizuelnih umjetnosti, zajedno sa mentorkom prof. Mašom Jovović.

 

radionica 01radionica 02radionica 03radionica 04radionica 05radionica 06radionica 07

NA VRH