U srijedu 27. 04 u 18h u okviru programa "Srijedom u 6" gostovaće Aleksandar Saša Vukotić, slikar i scenograf. Tokom dvadeset godina stvaralaštva, Vukotić je imao jedanaest samostalnih i trinaest značajnih grupnih izložbi među kojima i učešće na EXPO-u, 2010. godine u Šangaju, a njegovi radovi su bili dio kulturne prezentacije Crne Gore.

Sa iskustvom izlaganja u inostranstvu, Vukotić je takođe i autor kratkih video formi, desetak scenografija za pozorišne predstave u produkciji: CNP, Kraljevsko pozorište “Zetski dom”, Budva “Grad teatar”, Festival “Kotor art”, Festival “FIAT” Podgorica, Nikšićko pozorište, Pljevaljsko pozorište, osnivač je i organizator “Smotre kratke video forme”i Festivala Alternativnog Video Izraza “AVI fest" i Umjetnički direktor NVU FIAT Podgorica.

Kako sam umjetnik kaže "život je nama najpoznatija forma bivstvovanja, a proizvesti umjetničke forme i prostore koji samostalno bivstvuju, jeste namjera moje umjetnosti” Saša Vukotić će se u srijedu u 18h predstaviti sa temom "Bivstvovanje".

Više detalja iz biografije možete pogledati ovdje.

 

sasa vukotic srijedom u 6

NA VRH