Povodom bilateralne saradnje uspostavljene kroz program ERASMUS +  između Univerziteta "Mediteran" Podgorica i Beogradske politehnike, Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd, u petak, 27.maja sastali su se predstavnici obje institucije u prostorijama Beogradske politehnike u Beogradu. 
 
Ispred Univerziteta "Mediteran" Podgorica, sastanku su prisustvovali mr Marija Džoganović, dekanica Fakulteta vizuelnih umjetnosti i mr Nataša Kraljević, rukovoditeljka službe za međunarodnu saradnju & saradnica u nastavi na istom Fakultetu dok su delegaciju domaćina činile kolege iz Beograda, profesori strukovnih studija, dr. umjetnosti Jelena Drobac, šefica katedre za dizajn, prof. dr Predrag Maksić, sekretar katedre i dr  Ivana Matić Bujagić, kordinatorka za Erasmus programe. 
 
Tokom sastanka dogovoren je nastavak saradnje koji podrazumijeva razmjenu akademskog kadra i studenata, ali i intenzivnija saradnja Katedre za dizajn i Fakulteta vizuelnih umjetnosti kada su u pitanju zajednički programi. Saradnja dvije institucije je otpočela potpisivanjem Memoranduma o saradnji 2021.godine i posjetom prof. Jelene Drobac Fakultetu vizuelnih umjetnosti u maju 2022.godine. 
 
BG Politehnika
NA VRH