Studentkinja III godine Fakulteta vizuelnih umjetnosti, modul ilustracija, Sara Lakićević učestvovaće na ovogodišnjem, 13. festivalu dugometražnog dokumentarnog filma UnderhillFest kao jedan od tri člana studentskog žirija festivala.

UnderhillFest, koji će se ove godine održati od 7 do 15. juna na svojoj već standardnoj lokaciji na košarkaškim terenima u Njegoševom parku, je ove godine uveo novi program selekcije sedam studentskih, kratkih dokumentarnih filmova, o kojoj će odlučivati tročlani studentski žiri koji čine studenti tri fakulteta u Crnoj Gori: Fakulteta dramskih umjetnosti i Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crna Gora i Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta "Mediteran" Podgorica. 
 
Više o programu ovogodišnjeg UnderhillFest-a možete saznati na sledećem linku: https://underhillfest.me/mn/home/
 
Saradnja FVU sa festivalom UnderhillFest je dio horizontalnog programa umrežavanja koji Fakultet aktivno sprovodi od početka akademske 2021-22 godine, a koji podrazumijeva  učešće studenata i akademskog kadra Fakulteta u seriji umjetničkih projekata u partnerstvu sa drugim institucijama i organizacijama kulture u zemlji, sa ciljem vannastavnog obrazovanja studenata. 
 
 
Sara
NA VRH