U okviru FVU programa izložbi u Perjaničkom domu Centra savremene umjetnosti, u četvrtak 23.06 u 19h biće otvorena treća po redu izložba pod nazivom "Monolozi" redovne profesorke Danijele Nele Darmanović Mahmutović.

 

Po riječima Vuka Vukovića, muzejskog pedagoga CSUCG "izložba slika Monolozi u eri dominantno ekstrovertnog pristupa stvarima pravi zaokret, propitujući globalizovane parole iznutra i to baš one koje ekranski eminiraju iz masmedijalizujućeg zahvata u kojem se integralna radost oblači kao u svoju brendiranu odjeću".

 

Profesorka Darmanović Mahmutović je angažovana na Fakultetu vizuelnih umjetnosti Univerziteta "Mediteran" Podgorica na predmetima iz oblasti Likovne umjetnosti, na osnovnim i magistarskim studijama od 2006.godine.Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju na odsjeku slikarstvo u klasi profesora Dragana Karadžića & magistrirala na istom fakultetu 2005.godine u klasi profesora Rajka Todorovića -Todora. Autorka je mnogih pozorišnih scenografija za dječje predstave i osnivačica umjetničke grupe „Kunstler“ koja se posljednjih godina aktivno bavi street art-om.

 

Ovo je njena osma samostalna izložba.

 

DOBRODOŠLI!

 

Nela Photo

NA VRH