Rukovoditeljka službe za međunarodnu saradnju Univerziteta "Mediteran" Podgorica i saradnica u nastavi na Fakultetu vizuelnih umjetnosti mr Nataša Kraljević boravi u Barseloni od 22 do 25 jula, u službenoj posjeti evropski poznatoj umjetničkoj organizaciji La Fura dels Baus i fondaciji Epica.
 
Dvodnevni sastanak u Barseloni je okupio kolege iz više evropskih institucija i univerziteta, sa ciljem zajedničke pripreme i izrade novog pristupa rada i razvoja zajedničkih umjetničkih i naučnih projekata u dolazećem periodu.
 
Pored mr Kraljević predstavnice našeg univerziteta, sastanku su prisustvovali: dr Rachel Armstrong i dr Rolf Hughes profesori Arhitektonskog fakulteta Ku Leuven u  Belgiji, mr Ammu Joshy naučnica sa HLRS- High Performance Computer Centra u Njemačkoj, Mathias Hauser direktor Media Solution Centra u Njemačkoj, prof. Paul Fenton sa Univerziteta Katalonija  i domaćin sastanka, tehnički direktor La Fure - Francisco Javier Iglesiaz Garcia. Sastanku je takođe prisustvovao i Pep Gattel, reditelj i umjetnički direktor La Fure.
 
Učesnici sastanka će biti u prilici da osim u radnom dijelu, u subotu 23.07 prisustvuju "Survival vs Resilience" performansu u produkciji i izvedbi trupe La Fura dels Baus.
 
 
barselona IMG 20220722 WA0001barselona IMG 20220722 WA0004barselona IMG 20220722 WA0005
NA VRH