Povodom obilježavanja međunarodne manifestacije Dani evropske baštine, čija je ovogodišnja tema "Održiva baština" planirana za period 26. 09 - 3. 10 2022. godine, pokrenuta saradnjom Evropske komisije i Savjeta Evrope, a u cilju približavanja kulturne baštine široj javnosti i na osnovu odabira učesnika odlukom Ministarstva kulture i medija, Fakultet vizuelnih umjetnosti će i ove godine učestvovati u manifestaciji video-audio radionicom "Spomenik Partizanu Borcu", zakazanom za srijedu 28.09. u 15h na lokalitetu Park šume Gorica, kod ispred Spomenika Partizanu Borcu.

"Spomenik Partizanu Borcu" je audio-video radionica koja ima za cilj da, kroz zabavu, upozna djecu sa umjetnošću videa i zvuka na lokalitetu Park šume Gorica u Podgorici kod Spomen-grobnice palim herojima (spomenik "Partizanu Borcu”).

Radionica je zamišljena kao kreativni proces za djecu uzrasta od 7 do 12 godina, koja će ih naučiti kako kako se prave kratki video-audio prilozi o ovom kulturnom dobru (u trajanju do 5 minuta) ali i omogućiti da savladaju neke nove pojmove. Djeca će preuzeti ulogu naratora, voditelja, snimatelja videa i zvuka, uz asistenciju docenata fotografije i zvuka na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, Balše Gobovića (MA) i Marka Gošovića (MA). Takođe, polaznici radionice će upoznati istoriju ovoga spomenika, zaštićenog zakonom, kroz predavanje sa dipl. arheologa i master menadžera u kulturi i medijima Dušana Medina.

Radionica je besplatna i predvidjena je za maksimum 10 polaznika uzrasta od 7 do 12 godina. Prijave za radionicu se vrše na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do ponedeljka, 26.09. u 15h. U prijavi treba navesti ime, prezime, uzrast, osnovnu školu, kao i odgovor na pitanje „Zbog čega želite da pohađate ovu radionicu? “ U subject-u email-a obavezno napisati: „Prijave za VA Radionicu“.

 

plakat Dani EU Bastine 2022 updated

NA VRH