Obavještavamo sve zainteresovane kandidate da se, usled pogoršanja vremenskih prilika, besplatna video-audio radionica “Spomenik Partizanu Borcu”, u sklopu obilježavanja međunarodne manifestacije Dani evropske baštine, odlaže za subotu, 01.10. u 10h. Radionica će se održati u zatvorenom prostoru, u Foto Studiju, na Fakultetu vizuelnih umjetnosti (Univerzitet Mediteran), Stari Aerodrom, ulica Josipa Broza bb (ulaz odmah pored “Agencije za civilno vazduhoplovstvo”).

Radionica je besplatna i predvidjena je za maksimum 10 polaznika uzrasta od 7 do 12 godina. Prijave za radionicu se takođe produžavaju, najkasnije do četvrtka, 29.09. u 16h , a vrše se na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . U prijavi treba navesti ime, prezime, uzrast, osnovnu školu, kao i odgovor na pitanje „Zbog čega želite da pohađate ovu radionicu? “ U subject-u email-a obavezno napisati: „Prijave za VA Radionicu“.

Događaj se organizuje povodom obilježavanja međunarodne manifestacije “Dani evropske baštine”, čija je ovogodišnja tema "Održiva baština" i koja je planirana za period 26. 09 - 3. 10 2022. godine, pokrenuta saradnjom Evropske komisije i Savjeta Evrope, a u cilju približavanja kulturne baštine široj javnosti i na osnovu odabira učesnika odlukom Ministarstva kulture i medija. "Spomenik Partizanu Borcu", u organizaciji Fakulteta vizuelnih umjetnosti, je audio-video radionica koja ima za cilj da, kroz zabavu, upozna djecu sa umjetnošću videa i zvuka u Foto Studiju Fakulteta vizuelnih umjetnosti.

Radionica je zamišljena kao kreativni proces za djecu uzrasta od 7 do 12 godina, koja će ih naučiti kako kako se prave kratki video-audio prilozi o ovom kulturnom dobru (u trajanju do 5 minuta)  ali i omogućiti da savladaju neke nove pojmove. Djeca će preuzeti ulogu naratora, voditelja, snimatelja videa i zvuka, uz asistenciju docenata fotografije i zvuka na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, Balše Gobovića (MA) i Marka Gošovića (MA). Takođe, polaznici radionice će upoznati istoriju ovoga spomenika, zaštićenog zakonom, kroz predavanje sa profesorom na Fakultetu vizuelnih umjetnosti i istoričarem umjetnosti, mr. sci Petrom Ćukovićem.

 

plakat Dani EU Bastine 2022 updated 02

NA VRH