Besplatna video-audio radionica “Spomenik Partizanu Borcu”, u sklopu obilježavanja međunarodne manifestacije Dani evropske baštine, održana je u subotu, 01.10. u 10h u Foto Studiju, na Fakultetu vizuelnih umjetnosti (Univerzitet Mediteran), Stari Aerodrom, ulica Josipa Broza bb.

Događaj je bio organizovan povodom obilježavanja međunarodne manifestacije “Dani evropske baštine”, čija je ovogodišnja tema "Održiva baština" i koja je planirana za period 26. 09 - 3. 10 2022. godine, pokrenuta saradnjom Evropske komisije i Savjeta Evrope, a u cilju približavanja kulturne baštine široj javnosti i na osnovu odabira učesnika odlukom Ministarstva kulture i medija. "Spomenik Partizanu Borcu", u organizaciji Fakulteta vizuelnih umjetnosti, je audio-video radionica koja ima za cilj da, kroz zabavu, upozna djecu sa umjetnošću videa i zvuka u Foto Studiju Fakulteta vizuelnih umjetnosti.

Radionica je zamišljena kao kreativni proces za djecu uzrasta od 7 do 12 godina, koja će ih naučiti kako kako se prave kratki video-audio prilozi o ovom kulturnom dobru (u trajanju do 5 minuta)  ali i omogućiti da savladaju neke nove pojmove. Djeca će preuzeti ulogu naratora, voditelja, snimatelja videa i zvuka, uz asistenciju docenata fotografije i zvuka na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, Balše Gobovića (MA) i Marka Gošovića (MA). Takođe, polaznici radionice su upoznali istoriju ovoga spomenika, zaštićenog zakonom, kroz predavanje sa profesorom na Fakultetu vizuelnih umjetnosti i istoričarem umjetnosti, mr. sci Petrom Ćukovićem.

 

radionica 4radionica 5radionica 6radionica 1radionica 2radionica 16radionica 7radionica 8radionica 9radionica 10radionica 11radionica 12radionica 13radionica 14radionica 15

 

NA VRH