Studenti treće godine FVU su u okviru predmeta "Odnosi s javnošću", u srijedu 09. novembra su, u okviru praktične nastave, posjetili izložbu "Do I live now as much as THEY: LIVEd then" nastalu kao dio međunarodnog projekta Kreativne Evrope ,,Oni žive – studentski životi otkriveni kroz kontekstualne umjetničke prakse“ koju u Crnoj Gori sprovodi Institut za savremenu umjetnost.

Izložba "Do I live now as much as THEY: LIVEd then" je otvorena krajem oktobra u holu Tehničkih fakulteta, nastala je kao rezultat višemjesečnog istraživačkog, umjetničkog i saradničkog rada kustosa, umjetnika i studenata, a čini je 75 fotografija iz studentskih domova nastali 70tih - 80tih godina XX vijeka, u Podgorici, Beogradu, Zagrebu, Rijeci i Madridu.

Studente je kroz izložbu vodila Milena Prelević, menadžerka projekta u Institutu za savremenu umjetnost, koja ih je upoznala sa nastankom izložbe, ali i bliže upoznala sa ciljem samog procesa, a to je upoznavanje današnjih studenata sa sadržajima života studenata prethodnih generacija i pokušaj stvaranja kontinuiteta u komuniciranju današnjih i nekadašnjih generacija na ovom prostoru.

Pored studenata III godine, izložbu su posjetili i studenti I godine Fakulteta vizuelnih umjetnosti, u pratnji prof. Katarine Laković u okviru predmeta Tipografija.

they live 01they live 02they live 03they live 04they live 05

NA VRH