U okviru programa horizontalne saradnje i umrežavanja, koji sprovodi Fakultet vizuelnih umjetnosti kroz predmet Menadžment u kulturi, studenti 2. godine Fakulteta vizuelnih umjetnosti, Univerziteta "Mediteran" Podgorica, u srijedu 22. marta, posjetili su Javnu ustanovu Muzeji i galerije Podgorice.


Ovom prilikom, studente je primio direktor institucije Vučić Ćetković i upoznao sa radom javne ustanove, ali i načinom kreiranja programa, kao i detaljima koji čine sastavni dio kreativnog programskog sektora u cilju uspostavljanja novih modela komunikacije, kroz stvaranje novih i inovativnih programskih šema.


Nakon razgovora sa gospodinom Ćetkovićem, studenti su imali priliku da se upoznaju sa tek postavljenom izložbom "Male lekcije o ljepoti - umjetnička djela iz depoa gradskog muzeja" kroz koju ih je vodila kustoskinja izložbe Selma Đečević. Po riječima kustoskinje, u pitanju je izložba koja slavi različitosti i bogatstvo likovnih poetika i izraza. Na izložbi, koncepcijski podijeljenoj na tri cjeline („Lice“, „Tijelo“ i „Priroda“), mogli su pogledati djela preko 70 umjetnika, koja datiraju od perioda nakon II svjetskog rata do kraja prošlog vijeka.


Otvaranje izložbe "Male lekcije o ljepoti - umjetnička djela iz depoa gradskog muzeja" planirano je za četvrtak, 23. mart u19 časova, u Modernoj galeriji.

Fotografije: Katarina Vasić, studentkinja II godine FVU

 

gg 2gg 3gg 4gg 5gg 6gg 7gg 8

 

NA VRH