"Bringing it from the Margins" sesija posvećena analizi kulturnih politika, koja je 26. juna, u okviru trodnevne Međunarodne konferencije Univerziteta umetnosti u Beogradu, okupila eksperte Compendium of Cultural Policies and Trends učestvovala je i predstavnica Univerziteta "Mediteran" Podgorica, doktorandkinja Nataša Kraljević, takođe ekspertkinja asocijacije Compendium za Crnu Goru.

 Razgovarajući o primjerima dobre prakse kao i mogućnostima širenja Compendium-a izvan evropskih granica, u razgovoru su učestvovali: Ulrike Blumenreich, direktorka Compendium asocijacije, Avril Joffe, profesorka na Akademiji umjetnosti, Univerziteta Witwatersrand u Johanesburgu, Anupama Sekhar, UNESCO ekspertkinja za kulturnu saradnju Azije i Evrope, Hiroko Tsuboi, zamjenica direktora Odbora za kulturu u Vladi Japana kao i Oleksandr Butsenko, sa Akademije umjetnosti u Ukrajini.

 
S obzirom da je Crna Gora 2022. godine postala 44. evropska zemlja članica Compendium-a, koju u evropskoj asocijaciji predstavlja Univerzitet "Mediteran" Podgorica, Nataša Kraljević je u okviru svoje prezentacije govorila o stanju u kulturnom sektoru u Crnoj Gori, kao i o brzim promjenama koje se dešavaju kada je sektor kulture u pitanju.
 
Konferencija na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, koja traje od 26 do 28. juna, dio je Shakin Erasmus+ projekta. https://www.arts.bg.ac.rs/.../conference-call-in-from.../
 
natasa 01natasa 02natasa 03
NA VRH