U okviru predmeta "Preduzetništvo & EU projekti" studenti 3.godine, Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta "Mediteran" Podgorica  u ponedjeljak 1.aprila imali su priliku da čuju gostujuće predavanje Damira Murseljevića, multimedijalnog umjetnika iz Podgorice. Kako se kroz pomenuti predmet studenti upoznaju sa kreativnim industrijama, gost današnjeg predavanja ih je upoznao sa aktivnostima koje sprovodi u okviru NVO Gramofonske ploče Crna Gora - Montenegro Records koja ove subote organizuje 6. po redu Međunarodni sajam audio uređaja opreme i nosača zvuka.

Objašnjavajući svoj kreativni i profesionalni put, koji vodi od Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, dizajna, preko filma, muzike i radija, Murseljević je istakao da je uvijek lična naklonost i afinitet prema različitim granama stvaralaštva bila presudna u izboru njegovih djelatnosti, te je takav slučaj i sa gramofonskim pločama. Iako sad već stabilna nevladina organizacija koja se uveliko bavi izdavačkom djelatnošću, počela je okupljanjem istomišljenika, volonterskim radom i zabavom.

Kako bi se studentima što bolje pojasnili koraci, koje su dužni da preuzmu u cilju ličnog razvoja, napretka i  stvaranja sopstvene karijere, gostovanje Damira Murseljevića na času iz preduzetništva, koje predaje Nataša Kraljević, služilo je kao primjer, ali i podsjetnik, da je za svaki korak naprijed potrebna lična inicijativa i volja ili želja da se nešto doprinese, posebno kada je riječ o kreativnim poslovima.

 

damir 02damir 03

 

NA VRH