U sklopu programa Ambasade SAD koji se tiče obrazovnog savjetovanja, u Crnu Goru će 17-20. juna doći eksperti iz Međunarodnog akademskog centra (dio EducationUSA mreže), kako bi zainteresovanim učenicima i studentima iz Crne Gore pružili informacije o tome kako da se prijave na američke univerzitete.

Prezentacije će biti održane u Američkim uglovima u Podgorici i Pljevljima, kao i u Američkoj čitaonici na Cetinju. Savjetovanja su namijenjena učenicima i studentima koji su zainteresovani da upišu osnovne ili postdiplomske studije u Sjedinjenim Državama. Kada su u pitanju osnovne studije, eksperti će dati pregled osnovnih  informacija o proceduri upisa na američke fakultete, o tome kako pravilno izabrati fakultet, kako se prijaviti za sportsku stipendiju ili drugu finansijsku pomoć i kako se pripremiti za polaganje SAT testa. Kada su u pitanju postdiplomci, savjetnici će sa njima razgovarati o pripremi za polaganja GRE i GMAT testova i dati opšti pregled aplikacionog procesa. Za više informacija pročitajte detaljan raspored i obratite se Američkim uglovima u Podgorici i Pljevljima ili Američkoj čitaonici na Cetinju. Sve prezentacije su besplatne. 

Prezentacije savjetnika Međunarodnog akademskog centra dio su šireg projekta na kojem sarađuju Ambasada SAD, Međunarodni akademski centar, kao i Američki uglovi u Podgorici i Pljevljima i Američka čitaonica na Cetinju čiji je cilj da se zainteresovanim učenicima i studentima iz Crne Gore predoče mogućnosti studiranja u SAD.

Međunarodni akademski centar je dio mreže više od 400 obrazovnih informacionih centara EducationUSA širom svijeta, odobrenih i podržanih od strane Biroa za obrazovne i kulturne poslove Stejt departmenta sa ciljem da se međunarodnim studentima pruže tačni, razumljivi i ažurirani podaci o prijavljivanju na koledže i univerzitete u Sjedinjenim Državama.

Raspored možete pogledati ovdje

NA VRH