Ministarstvo nauke i Ministarstvo prosvjete u okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost – INVO” dodjeljuje stipendije za magistarske, doktorske i postdoktorske studije studentima koji su upisani (prihvaćeni) ili planiraju svoj istaživački boravak na renomiranim Univerzitetima u inostranstvu. Konkurs je objavljen 24. aprila i trajaće do 6.jula 2015. godine. Tekst konkursa možete pogledati ovdje: http://www.heric.me/konkurs/konkurs-za-dodjelu-nacionalnih-stipendija-za-izvrsnost.

Tim povodom Ministarstvo nauke i Ministarstvo prosvjete ogranizuju INFO dan, kada će se održati prezentacija Programa, kako bi se svi potencijalni kandidati bolje upoznali sa uslovima apliciranja.

INFO dan na Univerzitetu Mediteran, održaće se u srijedu, 19. maja, u 11:00h, u zgradi Palade, amfiteatar 1, ulica Serdara Jola Piletića bb.

U cilju što bolje pripremljenosti za ovu prezentaciju, predlažemo da se svi zainteresovani studenti upoznaju sa Priručnikom za upravljanje Programom, koji mogu naći na zvaničnom websajtu INVO projekta, http://www.heric.me/sadrzaj/konkurs-za-dodjelu-nacionalnih-stipendija-za-izvrsnost.

Ministarstvo prosvjete dodjeljuje stipendije kojima se u potpunosti ili djelimično finansiraju magistarske studije u inostranstvu dok Ministarstvo nauke dodjeljuje stipendije kojima se u potpunosti ili djelimično finansiraju doktorske i postdoktorske studije/usavršavanja u inostranstvu.

NA VRH