Izložba fotografija studenta specijalističkih studija FVU, Nemanje Marića, pod nazivom „Smanjivanje“ biće svečano otovrena u galeriji CentreVille Hotel & Experiences, 20. decembra u 19 sati.

Nemanja Marić je rođen 1993. godine u Bijelom Polju. Studirao je na Ekonomskom fakultetu do 2015, kada je upisao Fakultet Vizuelnih Umjetnosti u Podgorici. Trenutno je na master studijama na FVU, gdje izučava fotografiju i nove medije.

Kao student učestvovao je na više grupnih izložbi. U protekloj studijskoj godini jedan semestar je studirao na katedri za fotografiju u Bratislavi, Slovačka.

Serija fotografija na temu “smanjivanje” inspirisana je opštom ljudskom slabošću da se u momentu sjeti i pronađe određeni predmet. Kako na ovu pojavu niko nije imun i svima je zajedničko da sjećanja funkcionišu po principu fotografija, to je definisalo medij izraza. Što smo bliži rješavanju situacije u kojoj smo se zadesili, bitnost predmeta se smanjuje sve do konačnog, vrlo nebitnog svakodnevnog objekta. Ovaj proces se dešava velikom brzinom, pa i najmanja informacija i detalj može biti presudan. Fotografije su koncetrisane na detalje i kadrove koji ostaju zapamćeni – ističe umjetnik.

Izložba će biti otvorena za javnost svakog dana u periodu od 20. decembra do 10. januara 2020. godine, u galeriji, na prvom spratu hotela CentreVille u Podgorici.

 

maric 01maric Reducing IG Banersmaric Reducing IG Baners2

NA VRH