BOLD je prilika za mlade od 18 do 25 godina iz Crne Gore koji su građanski aktivni i imaju ambicije da postanu dio veće, regionalne BOLD mreže. BOLD Montenegro omogućava učesnicima da tokom ljeta provedu četiri nedjelje na Univerzitetu Nebraska Omaha i nedjelju u studijskim posjetama Južnoj Dakoti, Njujorku i Vašingtonu učeći o građanskom aktivizmu. Tokom uvodnog online programa i boravka u SAD-u, učesnici će detaljno razviti projektne ideje sa ciljem da ih sprovedu po povratku u Crnu Goru. BOLD alumnisti postaju dio šire, regionalne BOLD mreže koja okuplja mlade iz regiona spremne da sarađuju i doprinesu razvoju svojih zajednica.


Kako se prijaviti:

Kandidati koji ispunjavaju uslove treba da se prijave direktno na https://unomaha.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_6SdbaRBjeNqE5VQ , a sve informacije o uslovima i detaljima programa mogu naći na ➡ https://me.usembassy.gov/new-opportunity-for-civically-minded-youth-18-25/  Prioritet će imati kandidati koji do sada nisu imali priliku da borave u Sjedinjenim Državama. 

Napomena: Aplikacija mora biti ispunjena odjednom, dakle nije moguće sačuvati nacrt prijave i kasnije je dopunjavati. Pri popunjavanju aplikacije, kandidati treba da imaju pri ruci: kopiju pasoša ili lične karte; posljednji transkript ocjena/svjedočanstvo (zavisno od godišta i stepena obrazovanja) koji ne mora biti preveden; i jednu preporuku na engleskom jeziku od nekoga ko dobro poznaje kandidata i njegov angažman u zajednici. Takođe, od aplikanata se očekuje da imaju jasnu projektnu ideju koju će razvijati tokom programa i kasnije sprovesti u svojoj zajednici, a koju će u aplikaciji objasniti. 

 

Rok za prijavu je 1. mart 2024. godine, ali se kandidati ohrabruju da se prijave znatno prije tog datuma.

Za dodatna pitanja, kandidati mogu pisati UNO BOLD grant koordinatorki Michael Butcher na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili Ambasadi SAD u Podgorici na  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

NA VRH