Cadmus Cineplex Budva i Fakultet vizuelnih umjetnosti organizuju Konkurs za kratku video formu. Konkurs je otvoren od 19. februara 2018. a rok za predaju radova je 01. april.

Maksimalna dužina trajanja video rada je do jednog minuta. Tema konkursa je slobodna, a tehnika snimanja je mobilni telefon. Prijava za učešće vrši se slanjem popunjenog Formulara (fvu.me/prijava.docx) zajedno sa filmom na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. Pravo učešća imaju svi, bez obzira na starosnu dob i iskustvo.

Odabrani radovi biće prikazani na posebno organizovanom događaju koji će se održati u bioskopskoj sali Cadmus Cineplex-a u Budvi, u maju 2018. uz prigodan koktel, dok će autori tri najbolja filma biti nagrađeni sledećim nagradama:

1. mjesto: 300 eura
2. mjesto: 200 eura
3. mjesto: 100 eura
4. nagrada publike – polugodišnja besplatna karta za bioskop (Cadmus Cineplex)

Pored finansijske nagrade nagrađeni filmovi će osim prikazivanja filmova u Cadmus Cineplexu, dobiti i promociju na veb sajtu i društvenim mrežama FVU i Cadmus Cineplex-a, kao i u medijima, uz mogućnost posjete Cadmus Cineplex-a kako bi se upoznali sa radom bioskopa, i FVU, gdje bi se upoznali sa detaljima prijemnog ispita na osnovnim studijama fakulteta na kojem postoje dva odsjeka: audiovizuelna produkcija i dizajn vizuelnih komunikacija.

U žiriju će biti dva predstavnika FVU i jedan predstavnik Cadmus Cineplex-a. Pored oficijelnog žirija predviđen je i glas publike, na način što će svi iz publike na listicama zaokruživati najbolji rad. Rad sa najviše glasova publike rangiraće se kao najbolji video po izboru publike i od Cadmus Cineplex-a dobiti posebnu nagradu – polugodišnju ulaznicu za bioskop za projekcije po izboru dobitnika.

 

FVU Cadmus

NA VRH