Predstavnici Univerziteta Mediteran doc. dr Andjela Jaksic, prorektor za medjunarodnu saradnju i dekan Fakulteta vizuelnih umjetnosti, dr Rajka Djokovic, prodekan na Pravnom fakultetu i mr Milica Kovacevic, saradnik u nastavi na Fakultetu za ekonomiju i biznis boravili su u periodu od 12.do 28. septembra u Kini kao clanovi crnogorske delegacije iz oblasti visokog obrazovanja. Delegaciju su cinili predstavnici četiri crnogorska univerziteta, a predvodio je prof. dr Nikola Milović, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Povod posjete je prisustvo seminaru Higher Education Management for Montenegro in 2018” koji je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine Kine, a koji se tiče poboljšanja svih aspekata upravljanja razvojem visokog obrazovanja u Crnoj Gori. Seminar je organizovan od strane Zhejiang Normal University koji važi za jedan od najboljih kineskih univerziteta sa svjetski priznatim rezultatima- kako u nastavi tako i u istraživanjima. Cilj seminara je prenošenje pozitivnih iskustava i dostignuća u razvoju tamnošnjeg visokog obrazovanja kolegama iz Crne Gore.

Tokom seminara učesnici su posjetili više univerziteta i obrazovnih institucija u Šangaju, Hangzhou i Yiwuu, što predstavlja samo početak saradnje izmedju visokoobrazovnih institucija iz Kine i Crne Gore.

NA VRH