Fakultet vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran organizovao je predavanje i kreativnu radionicu “Duklja u očima djeteta“ u okviru Dana evropske baštine 2018. u subotu 29. septembra u 12:00h sati na lokalitetu Duklja. 

U radionici je učestvovovalo 20 polaznika uzrasta od 7 do 12 godina koji imaju afinitet prema crtanju, slikanju, kulturnoj baštini, istoriji...

Predavanje o Duklji je održao profesor Fakulteta vizuelnih umjetnosti, istoričar umjetnosti, mr sci. Petar Ćuković, a kreativnu radionicu, u kojoj su polaznici svoje vizije drevnog grada Duklje oživjeti na papiru koristeći razne kreativne tehnike, vodila je profesorica Fakulteta vizuelnih umjetnosti, umjetnica, prof. mr Katarina Švabić.

Za sve odabrane polaznike je bio organizovan prevoz do lokaliteta Duklja, materijali za radionicu, sendviči i osvježenje.

I pored jakog vjetra na Duklji, predavanja i radionice su uspješno održane i djeca su na vrlo kreativan način pokazala svoju viziju starog drevnog Grada nadomak Podgorice.

 

12

 DukljaUOcimaDjeteta 1DukljaUOcimaDjeteta 2DukljaUOcimaDjeteta 4DukljaUOcimaDjeteta 6DukljaUOcimaDjeteta 7DukljaUOcimaDjeteta 8DukljaUOcimaDjeteta 10DukljaUOcimaDjeteta 11DukljaUOcimaDjeteta 13DukljaUOcimaDjeteta 14DukljaUOcimaDjeteta 15DukljaUOcimaDjeteta 16DukljaUOcimaDjeteta 19DukljaUOcimaDjeteta 20DukljaUOcimaDjeteta 21DukljaUOcimaDjeteta 23DukljaUOcimaDjeteta 24DukljaUOcimaDjeteta 25DukljaUOcimaDjeteta 28DukljaUOcimaDjeteta 29DukljaUOcimaDjeteta 30DukljaUOcimaDjeteta 31DukljaUOcimaDjeteta 32DukljaUOcimaDjeteta 35DukljaUOcimaDjeteta 36DukljaUOcimaDjeteta 37DukljaUOcimaDjeteta 38

fvu flajer

ishodi

edibaneri

MMS Project1

 

 

 

 

Pitajte nas

Kontaktirajte nas

NA VRH