Igačkoteka i Razvojni centar i udruženje Roditelji za narednu sedmicu su pripremili novu online radionicu u toku koje će osnovnoškolci otkriti ko je bio Andy Warhol i šta je to Pop art, ali će i sami stvarati umjetnička djela, primjenjujući naučene metode i tehnike.

U ponedeljak, 5.aprila u 18 sati biće održana kreativna online radionica pod nazivom Stvarajmo umjetnost kroz igru, koju realizujemo u saradnji sa Fakultetom vizuelnih umjetnosti. Radionica će se realizovati putem aplikacije Teams. Prijavljeni osnovnoškolci imaće priliku da saznaju nešto više o tome ko je bio poznati Andy Warhol i šta je to Pop art. Na interesantan način, kroz igru i zanimljivu prezentaciju će ući u svijet umjetnosti. Naučiće šta je to kolaž tehnika, koristeći razne metode, uključujući i one kojima se služio Warhol. Nakon stečenog znanja, uz instrukcije radioničara imaće priliku da i sami stvaraju umjetnička djela, odnosno primijene metode i tehnike crtanja kojim se služio Andy Warhol.

Radionicu će voditi studentkinje Fakulteta vizuelnih umjetnosti: Andrea Adžić i Eldina Efendija, sa mentorkom, profesoricom mr Mašom Jovović, a namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina.

Svi roditelji za učešće svoju djecu mogu prijaviti najkasnije do ponedeljka, 5.aprila do 16 sati i to putem email-a Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., u inbox FB stranice Igračkoteka i Razvojni centar, ili na broj telefona 020 22 10 00.

Prijavljeni učesnici mogu pratiti radionicu putem linka: https://bit.ly/3sESWuR

 

Screenshot 2021 04 02 at 23.01.57

NA VRH