Razvojni centar udruženja Roditelji u saradnji sa FVU naredne sedmice organizuje dvije kreativno – umjetničke radionice, za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, u čijem će fokusu biti stvaralački rad i imaginacija.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 10.maja u 18 sati uslijediće nova kreativna radionica Kandinski- Šarenoliki svijet boja i oblika, koja je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina, a realizujemo je u saradnji sa Fakultetom vizuelnih umjetnosti. Cilj radionice je proširivanje znanja o pojmu likovna umjetnost, kroz detaljnije upoznavanje radova poznatog slikara.

Uključivanje djece u umjetničke procese razvija smisao za stvaralaštvo i inicijativu, bogatu imaginaciju, emocionalnu inteligenciju, što je takođe u fokusu radionice. Primjenom različitih likovnih tehnika na osnovu jednog Kandinskovog djela prijavljeni učesnici će napraviti svoje jedinstvene radove, što će biti osnova za širenja pozitivnih stavova kad je ova umjetnost u pitanju.

Radionicu ce održati studentkinje Fakulteta vizuelnih umjetnosti Milica Živković i Dijana Lazarević, sa mentorkom profesoricom mr Mašom Jovović.

Screenshot 2021 05 11 at 23.33.26

 

NA VRH