U ponedeljak, 17. maja u 18 sati biće organiozovana nova kreativna radionica "Upoznaj Van Goga", koja je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 10 godina, a biće realizovana u saradnji sa Fakultetom vizuelnih umjetnosti. Radionicu će održati studenti Fakulteta vizuelnih umjetnosti, Miljan Vulović i Dejan Lazarević, sa mentorkom profesoricom mr Mašom Jovović.

U Razvojnom centru udruženja Roditelji i za narednu sedmicu je pripremljen kreativan i edukativni sadržaj za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Stariji osnovci razvijaće smisao za umjetničko stvaralaštvo i bogatu imaginaciju, dok će predškolci prisustvovati logopedskim vježbama za razvoj logomotorike i jezičkih funkcija.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox FB stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

Uključivanje djece u umjetničke procese razvija smisao za stvaralaštvo i inicijativu, bogatu imaginaciju, emocionalnu inteligenciju. Umjetnost povezuje i upućuje djecu jedne na druge, poboljšava njihovu socijalizaciju i komunikaciju. Cilj radionice je upoznavanje sa umjetničkim opusom i biografijom čuvenog umjetnika Van Goga. Takođe, polaznici radionice upoznaće se sa slikarskom tehnikom kolaž. Učesnici će napraviti svoje jedinstvene radove, što će biti osnova za širenja pozitivnih stavova kad je ova umjetnost u pitanju.

 

Screenshot 2021 05 16 at 11.10.59

 

 

NA VRH