ponedeljak, 7. marta, u 18 sati biće održana kreativna radionica pod nazivom Cvijet na dar, koju realizujemo u saradnji sa Fakultetom vizuelnih umjetnosti, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 12  godina.

Dan žena je jedna od prilika da obradujemo drage osobe, a kod djece je taj dan neobično važan jer oni često danima krišom pripremaju ili prave poklone kako bi iznenadili svoju majku, baku, učiteljicu… A upravo je to za sve njih draže od čokolade, cvijeća i bilo kakvog materijalnog poklona.

Saksije od papira su vrlo jednostavne za izradu, podrazumijevaju samo rezanje i lijepljenje papira, a to su odlične aktivnosti za izgradnju finih motoričkih vještina kod djece. Ono što je još važnije je što ostavljaju prostora za neku individualnu doradu, na njima mogu nešto i napisati, dodati neki ukras ili nešto što ima posebno značenje. S obzirom na namjenu onoga što stvaraju, njihova motivacija biće malo veća nego obično, što direktno utiče na kreativnost.

Radionicu će voditi studentkinja Jelena Ćosović sa Fakulteta vizuelnih umjetnosti , sa mentorkom profesoricom mr Mašom Jovović.

 

CVIJETnadar

NA VRH