Filmski centar Crne Gore organizovaće 27. marta masterclass predavanje i radionicu za scenariste sa poznatim skript doktorom iz Velike Britanije, Filom Parkerom.

Fil Parker jedan je od vodećih evropskih konsultanata za razvoj scenarija i projekta. Radio je sa C4, BBC i Aardman animacijom u Velikoj Britaniji, Medianboard-om u Njemačkoj, CEE Animation programom, kao i nekoliko evropskih nezavisnih kompanija. Osnivač je jednog od najuspješnijih kurseva za scenariste u Velikoj Britaniji, čiji su polaznici dobitnici nekoliko nagrada, među kojima su BAFTA, Zlatna palma, te koji su bili nominovani za nagradu Oskar.

2000. godine uspostavio je program obuke za razvoj u okviru UK Filmskog Savjeta. Trenutno radi na projektima iz Kine, Češke, Njemačke, Slovenije i Velike Britanije. Autor je knjige „Umjetnost i nauka pisanja scenarija“ (“The Art and Science of Screenwriting”).

Glavna tema otvorenog masterclass predavanja je “Žanr u razvoju igranog filma”. Predavanje će biti organizovano od 10.00h do 13.00h.

Razvoj ideja će biti u fokusu radionice koja će biti organizovana u periodu od 15.00h do 19.00h. Za radionicu će biti selektovane četiri ideje koje će, kroz grupni rad, biti analizirane u dijelu žanra, upotrebe priče za formiranje zapleta, osnovne teme i važnosti stila u određivanju prirode likova i karakterizacije.

Za radionicu se mogu prijaviti scenaristi ili timovi do dvije osobe – scenarista i reditelj/producent.

Radionica se u cijelosti odvija na engleskom jeziku, putem aplikacije Zoom.

Zainteresovani kandidati/kandidatkinje mogu se prijaviti putem mejla na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., sa naznakom da li se prijavljuju za masterclass ili radionicu, najkasnije do 20. marta 2022. godine.

Za radionicu je potrebno popuniti aplikacioni formular – Application form_workshop with Phil Parker

https://fccg.me/masterclass-i-radionica-za-scenariste-sa-filom-parkerom/

 

Phil Parker

NA VRH