U srijedu  11. maja u okviru programa SRIJEDOM U 6, na Fakultetu vizuelnih umjetnosti gostovaće i razgovarati sa studentima Jelena Božović direktorka Centra savremene umjetnosti i Natalija Vujošević, kuratorka crnogorskog paviljona, 59. Venecijanskog bijenala, otvorenog 21.aprila ove godine.

Crnu Goru ove godine na Venecijanskom bijenalu predstavlja izložba "Umijeće držanja za ruke / dok se probijamo kroz sedimentni oblak" u Palazzo Malipiero, San Marco, Ramo Malipiero Venezia, koja obuhvata radove umjetnika:  Dantea Buua, Lidije Delić, Ivana Šukovića, Darka Vučkovića i Jelene Tomašević, kao i djela iz kolekcije umjetnosti Pokreta nesvrstanih Zuzane Halupove, Renea Portokarera, nepoznatog autora iz Iraka, i video zapis o skulpturi umjetnika Bernarda Matemere. Detalje o ovogodišnjoj izložbi o kojoj će u srijedu biti riječ možete pogledati na linku https://montenegropavilion.com/ . Takođe. više informacija o gošćama možete pročitati ovdje.

Planirana prezentacija će se održati u projekcionoj sali Fakulteta vizuelnih umjetnosti i otvorena je za studente ostalih fakulteta, ljubitelje umjetnosti i zainteresovanu javnost. Dobrodošli!
 
 
Jelena Natalija Srijedom u 6

 

NA VRH