NVU "Art 365" poziva umjetnike/ce mlađe od 30 godina, kao i studente/kinje umjetničkih fakulteta iz Crne Gore da se prijave za učešće u projektu BRIGADA / Omladinska umjetnička akcija Šavnik ’22.

Za zainteresovane učesnike/ce početkom jula biće organizovana jednodnevna onlajn učionica “Brigada / umjetnost i zajednica” (šest predavanja i diskusije) o realnom položaju i uticaju, kao i kritičkom i društvenom potencijalu savremenih umjetničkih praksi.

Od 13. do 19. septembra za izabrane učesnike/ce biće organizovan sedmodnevni umjetnički kamp/rezidencija u Šavniku. Uz podršku mentora/ki, učesnici/ce će tom prilikom pripremati istraživačko-umjetničke radove u različitim vizuelnim formatima kao svoj kritičko-umjetnički odgovor na identifikovano stanje u kulturi i na potrebu imaginiranja novog saveza zajednice i umjetnosti.

Zainteresovani umjetnici/ce mogu da se prijave popunjavanjem upitnika na linku brigada.club do 25. juna 2022.

Projekat „Brigada/Omladinska umjetnička akcija Šavnik 22“, koji realizuje NVO ART 365 u partnerstvu sa NVO NOVA, podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika –M’BASE“,koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

Kontakt osoba : Anđela Bulajić 069555005

mejl : Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

NA VRH