NVO Nezavisna teatarska scena „BUNT“ u sklopu projekta ARTBIZ organizuje edukaciju za studente iz umjetnosti i biznisa – preduzetništva. Projekat ARTBIZ donijeće mladim umjetnicima znanje koje će im pomoći u prevazilaženju poteškoća u pronalaženju zaposlenja tako što će, kroz edukativni proces, kod njih razvijati preduzetnički duh, pružiti im neophodne informacije i  razvijati vještine kojima će moći svoj talenat i kreativnost da pretvore u svoj sopstveni uspješni biznis, a istovremeno lokalnoj zajednici doprinijeti kroz nove kulturne sadržaje u vidu umjetničke ponude koju mladi autori mogu da kreiraju.

Edukacija se sastoji od radionica iz oblasti: marketinga, kreativne ekonomije i preduzetništva i pisanja projektnih ideja. Pored radionica studenti/kinje su pozvani da učestvuju i u ARTBIZ panel diskusiji: „Kompetencije za Umjetnost i Biznis'', kao i da prisustvuju predavanju ARTBIZ Lider/ka: Kako dostojanstveno živjeti umjetnost i od umjetnosti.

Ovaj događaj dio je projekta ARTBIZ, koji će se održati u Podgorici, a podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2. ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest opština u Crnoj Gori, među kojima su opštinama Zeta, Danilovgrad, Cetinje i Podgorica, čineći klaster ,,Središnji region“.

Program ARTBIZ-a:

(svi programi počinju u 10 časova i dešavaju se u multimedijalnoj sali KIC "Budo Tomović", Podgorica). 

1. decembar u 10h00: ARTBIZ Panel diskusija: „Kompetencije za  Umjetnost i Biznis“ 
Moderatorka: Sandra Vujović, učesnice: Teodora Kipa, Slađana Vujanović i Marija Radusinović
5. decembar u 10h00: Predavanje: ARTBIZ Lider/ka: Kako dostojanstveno živjeti umjetnost i od umjetnosti
Predavač: Mirjana Marsenić Vujović
11 i 12. decembar u 10h00: Radionice iz marketinga , kreativne ekonomije i preduzetništva  - 11. decembar 2023 & Radionica za umjetnike za izradu projektnih ideja za konkurse Ministarstva kulture 
Predavači: Sandra Vujović i Nataša Kraljević / Gošća: Nina Redžepagić
 
Zainteresovani studenti za jedan ili više programa, neka se prijave kod prodekanke za nastavu, Katarine Laković na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
bunt
NA VRH