Obavještavamo zainteresovane kandidate da Univerzitet u Atini organizuje intenzivni jednogodišnji Master program, na engleskom jeziku, za grčke i strane studente. Program ima za cilj da pruži dublje znanje u oblasti političkih, ekonomskih, društvenih i kulturnih stvarnosti u regionu.

Program je prvenstveno namijenjen diplomiranim kandidatima u oblasti društvenih i humanitarnih nauka (politika, sociologija, ekonomija, društvena antropologija, politička i društvena istorija, balkanske studije, novinarstvo itd). Nastava se odvija u grupama 4:1, a ima naglašen internacionalni karakter koji ohrabruje učešće studenata iz cijelog svijeta. Tokom svoje istorije, duge 16 godina, primio je oko 400 studenata iz36 zemalja.

Za akademsku 2015/2016. godinu na ovaj Program će biti primljeno do 25 diplomiranih studenata, a krajnji rok prijavljivanja je 15. jun 2015. godine.

Cijena ovog programa trenutno iznosi 2.100 eura po studentu, a iznos se može platiti u tri jednake rate.

Studenti koji su građani pojedinih jugoistočnih zemalja, kao što su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo (po Rezoluciji Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija), bivša jugoslovenska Republika Makedonija, Rumunija i Srbija, a koji ne primaju stipendiju iz nekog drugog izvora, mogu se prijaviti za oslobađanje od plaćanja.

Kontakt detalji u vezi saapliciranjem za stipendije su:

  1. Za grčke državljane:
    Career Office (University of Athens
    http://career-office.uos.gr/(metaptyxiaka-ypotrofies)State Scholarship Foundation (IKY)

  2. Za državljane drugih zemalja:
    Alexander S.Onasis Public Benefit Foundation
    http://www.onassis.gr/

Za sve dodatne informacije u vezi sa ovim progamom, kao i za ostala pojašnjenja, zainteresovani kandidati se mogu obratiti na sljedeću adresu:

Dr. Anna Vallianatou

Masters’ Programme in SEE Studies

Faculty of Political Science & Public Administration

University of Athens

6 Themistokleous Street

106 78 Athens, Greece

Elektronska pošta: postgrad_SEEpspa.uoa.gr

Ovdje se može preuzeti brošura Univerziteta u Atini koja se odnosi na ovaj Master program...

NA VRH