Do 27. maja 2015. godine otvoren je konkurs na temu DOKUMENTARNA FOTOGRAFIJA U CRNOJ GORI za izložbu koja će biti otvorena 3. juna 2015. godine u Umjetničkom paviljonu Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore, u okviru 6. UnderhillFesta -  Međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma.

 

Inače, Festival će biti otvoren dan kasnije - 4. juna, projekcijom filma o Arsenu Dediću – “Moj zanat” reditelja Mladena Matičevića u Crnogorskom narodnom pozorištu i trajaće do 12. juna 2015. godine.

Na konkurs mogu prijaviti fotografije sve osobe starije od 18 godina sa prebivalištem u Crnoj Gori, slanjem radova na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Prijave treba da sadrže tražene podatke o autoru i fotografije s kojima se prijavljuju. Samo potpuno popunjena prijava će biti prihvaćena. Svi autori koji su prošli selekciju biće obavješteni email-om. Selektor konkursa je mr Lazar Pejović.

Upute za prijavu i selekcija:

  • Na zadatu temu prijavljuju se fotografski projekti odnosno serije fotografija minimalno 4 fotografije.
  • Moguće je prijaviti više zasebnih projekata.
  • Vrijeme nastanka fotografija nije ograničeno tako da se prihvataju i one fotografije snimljene 2015. godine i ranije.

Tehnički detalji:

  • Za potrebe prijave šalju se fotografije manjih dimenzija, 1000 px po dužoj stranici, 72 dpi u jpg formatu. Velike rezolucije će biti tražene naknadno od autora čije fotografije budu odabrane za izlaganje. Važno je imati originalne fotografije koja će se moći pripremiti za štampu za potrebe izložbe (300 dpi duža stranica cirka 60 cm).
  • Fotografije je potrebno imenovati na slijedeći način: ime-prezime-rednibroj.jpg.
    Redni broj podrazumijeva redoslijed čitanja fotografija u seriji i redoslijed izlaganja.
  • Obrada fotografija u post-produkcijskoj fazi ograničena je stavkom 6 foto-novinarskog etičkog kodeksa kako ga navodi NPPA (Natinal Press Photographers Association). Molimo pročitajte kodeks https://nppa.org/code_of_ethics (insert link).
  • Fotografije poslate na konkurs ne smije se obilježavati vodenim žigovima, potpisima, oznakama i nekim drugim identifikacijskim obiljažjima autora. U suprotnom će biti diskvalifikovane.

Autorska prava:

  • Sva autorska prava na poslate fotografije ostaju u vlasništvu autora tih fotografija. Organizatori se obvezuju sve fotografije potpisivati imenima i prezimenima autora prilikom korištenja na izložbenim postavkama, i u reklamne svrhe u svim digitalnim, printanim i televizijskim medijima, a koje se tiču ove izložbe
  • Organizatori zadržavaju pravo za eventualne izmjene pravila konkursa o kojima su dužni pravovremeno obavijestiti javnost. Svi autori koji se prijave na konkurs potvrđuju da prihvataju sva gore navedena pravila učešća.

web sajt: www.underhillfest.me

NA VRH