Nevladino udruženje “Biciklo.me” poziva sve zainteresovane da učestvuju na javnom dizajnerskom konkursu “Do faksa na dva točka”.

Studenti predstavljaju značajan dio populacije u Podgorici i za njih je bicikl idealno prevozno sredstvo zbog svoje ekonomičnosti. Da bi im bili omogućeni što bolji uslovi za korišćenje ovog prevoznog sredstva, nakon izgradnje prvih biciklističkih koridora kao prirodan korak javlja se potreba za parkinzima kod fakulteta.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju svi zainteresovani. Za učešće je dovoljno da kandidati popune prijavni formular koji možete preuzeti OVDJE.

TEMA

Osmisliti i izraditi dizajn parkinga za bicikla koji će zadovoljavati potrebe studenata i zaposlenih koji na fakultete dolaze ovim prevoznim sredstvom.

Parking treba da odgovara izabranoj lokaciji i njenu analizu autor treba da uzme u obzir pri izradi rješenja.

Broj radova koje jedan autor može poslati nije ograničen.

ELEMENTI

Pored parking mjesta uz svako predloženo rješenje obavezno je dizajnirati oznaku za parking sa dimenzijama i pozicijom u odnosu na njih.

Od dodatnih elemenata poželjno je uključiti nadstrešicu minimalne visine 2,4m, rasvjetu, video-nadzor, kao i elemente za koje kandidati procijene da bi bili značajni.

LOKACIJA

Predložena lokacija je kampus univerziteta Crne Gore u neposrednoj blizini Arhitektonskog fakulteta zbog skoncentrisanosti različitih fakultetskih jedinica u blizini.

Fotografije lokacije i geodetska podloga se mogu naći OVDJE.

Prihvaćena će biti i rješenja za lokacije pored navedene pod uslovom da autor da objašnjenje potkrijepljeno podacima o tome zašto bi parking na toj lokaciji bio važan za studente i univerzitetsko osoblje.

Svi pristigli radovi će ravnopravno učestvovati u žiriranju bez obzira na to koju lokaciju je autor izabrao.

ZAHTJEVI

Funkcionalnost. Zatim, rješenje treba da bude izvodljivo od materijala i sa tehničkim mogućnostima koji se mogu naći u Crnoj Gori. Obratiti pažnju na pouzdanost, način oblikovanja i materijalizaciju elemenata, dimenzionisanje parking mjesta (u svrhu jednostavne dostupnosti za vezivanje), limit površine i materijalizaciju na koju bi se parking postavio, urbani kontekst predložene ili izabrane lokacije.

KRITERIJUMI

Realan dizajn, inovativnost, funkcionalnost, tehnička razrađenost, ekonomičnost izvođenja i ekološka vrijednost rješenja.

DOKUMENTACIJA

Sva pristigla rješenja treba da sadrže:

  • popunjenu prijavu za konkurs
  • idejno rješenje u formatima JPG/PDF (A3 format)
  • 3D vizualizacija i materijalizacija
  • tehnički list sa elementima sklopa i gabaritnim mjerama u projekcijskim prikazima (situacija, osnova, karakteristični presjeci u razmjeri 1:50 i karakteristični detalji i detalji izvođenja u razmjeri 1:10)

Potrebnu dokumentaciju slati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Ukoliko dokumentacija zauzima više od 15 Mb, pošaljite zapakovani folder preko www.wetransfer.com uz obavezno slanje popunjene prijave na navedenu mail adresu.

Stručni žiri će izabrati tri dobitna rješenja i za njih su obezbjeđene novčane nagrade:

  • Prvo mjesto 300 €
  • Drugo mjesto 200 €
  • Treće mjesto 100€

Krajnji rok za prispjeće radova je 31. jul 2016. do 23:59.

Biciklo.me zadržava pravo da nagrađena rješenja koristi za realizaciju nezavisno od realizacije projekta „Do faksa na dva točka“.

NA VRH