Studenti Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran su danas u prostorijama Centra za kulturu predstavili novi vizuelni identitet malih i srednjih preduzeća i proizvođača organske hrane sa sjevera. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici opština Bijelo Polje I Mojkovac, kao i predstavnici firmi koji su uzeli učešće u realizaciji projekta.

Profesori na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, prof. mr Nikola Simanić i prof. mr Dino Karailo su istakli da današnja prezentacija podrazumijeva predstavljanje rezultata i rešenja do kojih su studenti došli u inicijalnoj fazi realizacije ovog projekta i da očekuju da će do kraja mjeseca biti završene knjige grafičkih standarda za predstavnike izabranih firmi I proizvođača sa sjevera kojim će oni dobiti jedan potpuno novi savremeni vizuelni identitet koji će doprinijeti njihovom boljem pozicioniraju na domaćem, ali i međunarodnom tržištu.

Pomenuta aktivnost se realizuje u sklopu projekta Multimedijalni studio. U pitanju je projekat Vlade Crne Gore koji sprovode Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke, a sredstva su obezbijeđena posredstvom Svjetske banke. Realizacija pomenutog projekta, između ostalog, ima za cilj unapređenje kvaliteta visokog obrazovanja putem ostvarivanje intenzivnije saradnje visokoobrazovnih institucija sa biznis zajednicom. Na taj način je studentima omogućeno da steknu znanja, vjestine i kompetencije koje prepoznaje savremeno tržište rada, da unaprijede vještine komunikacije sa klijentima, prezentovanja ideja i stavova, rešavanje konflikata itd., i na taj nacin bolje odgovore izazovima sa kojima se susreću nakon sticanja univerzitetske diplome.

 

02

NA VRH