Studenti Fakulteta vizuelnih umjetnosti danas su zavrsili oslikavanje murala u Centru za prava djeteta u Podgorici. Tim povodom je u prostorijama Centra organizovana svecanost kojoj su prisustvovali rektor Univerziteta Mediteran, prof. dr Radislav Jovovic, dekan Fakulteta vizuelnih umjetnosti, doc. dr Andjela Jaksic Stojanovic, profesorica Marija Dzoganovic, koja je ujedno i mentor i koordinator ovog projekta i studenti specijalistickih studija koji su ucestvovali u realizaciji istog.

Projekat je realizovan uz podrsku Glavnog grada , pa se prisutnima obratio zamjenik gradonačelnika Podgorice Boris Mugoša koji je istakao da je u pitanju izuzetan gest koji će sigurno motivisati mnoge ljude dobre volje da daju doprinos razvoju društvene zajednice i da se na odgovoran način ophode prema njoj. U ime Univerziteta Mediteran se obratio rektor Univerziteta, prof. dr Radislav Jovović koji je izrazio zadovoljstvo ostvarenom saradnjom sa Glavnim gradom i Centrom za prava djetela na ovom veoma značajnom i kreativnom projektu.

Direktorica centra za prava djeteta Rajka Perović je ocijenila da je ovaj projekat rezultat prave partnerske i suštinske saradnje na dobrobit djece. Ona je uputila posebnu zahvalnost studentima koji su izdvojili značajan dio vremena i svojim radom uljepšali ambijent Centra u kome borave djeca.

Direktorica Centra je uručivanjem zahvalnice profesorici Mariji Džoganović i studentima simbolično odala priznanje za njihov rad i trud i izrazila uvjerenje da će se uspješna saradanja nastaviti i ubuduće.

 

maja01 1

maja01 2

maja01 3

maja01 4

NA VRH