Fakultet vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran i Fakultet političkih nauka Univerziteta Crne Gore vas pozivaju na otvaranje izložbe "Iz drugog ugla" u saradnji sa organizacijom Forum MNE realizuju projekat Servisno učenje.

U pitanju je koncept koji se odnosi na realizaciju aktivnosti koje doprinose razvoju zajednice i promovišu studentski i omladinski aktivizam. Naime, u okviru odredjenih predmeta na oba fakulteta studenti su se bavili odredjenim specificnim grupama kao sto su Romi, Egipćani, azilanti itd. i realizovali brojne aktivnosti koje imaju za cilj da unaprijede polozaj pomenutih grupa u društvu.

Kao rezultat rada jedne faze projekta koji se odnosi na problem dječijeg prosjačenja nastao je i serijal fotografija malih Roma koji ima za cilj da ovu grupu javnosti predstavi na jedan potpuno drugačiji način i na taj način podigne svijest ljudi o problemima sa kojima se ova grupa suočava.

Serijal cini 15 fotografija stampe visokog kvaliteta koje ce adekvatno izradjene i opremljene i kao takve izložene u izložbenom prostoru.

 

ROMIposter3

NA VRH