Predstavnice Univerziteta Mediteran i Univerziteta Donja Gorica su učestvovale na seminaru Trainers Western Balkans and HEInnovate: Supporting Institutional Change in Higher Education u okviru inicijative HEInnovate koji se realizuje u organizaciji Evropske komisije.

Cilj inicijative je jačanje preduzetničke dimenzije visokoobrazovnih institucija i povezivanje sa biznis zajednicom. Seminar je održan 15.i 16. novembra u Sofiji, a na njemu su učestvovali predstavnici visokoobrazovnih institucija, ministarstava i Erasmus kancelarija iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije i Albanije.

Tokom drugog dana učesnici seminara su organizovali radionice, a radionica koju su vodile predstavnice Crne Gore - doc.dr Anđela Jakšić sa Univerziteta Mediteran i prof. dr Milica Vukotić sa Univerziteta Donja Gorica na temu uvođenje preduzetničkog duha u sistem visokog obrazovanja je proglasena najkreativnijom i najinovativnijom radionicom događaja. Neobičan pristup u kojem su preduzetnički principi predstavljeni kroz analizu Šekspirovih stihova i savremene pop/dance/elektronske muzike, kao i uvođenje najsavremenijih IT tehnologija je naišao na oduševljenje predstavnika Evropske komisije koji su grupi koje su vodile predstavnice iz Crne Gore i dodijelili ovu značajnu nagradu.

NA VRH