Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizovao je danas, u EU info centru u Podgorici, dodjelu nagrada za najbolji vizuelni prikaz posljedica korupcije. Medju nagradjenim rješenjima je i ilustracija studenta treće godine FVU, Dimitrija Benić koji je dobio drugu nagradu za ilustraciju pod nazivom "Muža".

Četvrto i peto mjesto su pripali bivšim studentima FVU-Dejanu Popoviću za ilustraciju pod nazivom "Perionica – Peri Deri d.o.o" i Bojani Mićunović za rad pod nazivom "Pogled kroz prste".

Dimitrije Benić je prilikom dodjele nagrada istakao: „Želio bih prvenstveno da se zahvalim na šansi da praktikovanjem svoje slobode govora kroz umjetnost ispoljim svoj pogled na postojanje korupcije u našoj državi i kritike pretočim u djelo. Čast mi je i što na ovaj načim imam priliku da svoja djela predstavim širem auditoriumu. Zahvalan sam na nagradi koja će me još više motivisati.“

Projekat ,,Smjestimo korupciju u muzej,, sprovodi Centar za gradjansko obrazovanje u partnerstvu sa NVO Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) iz Podgorice, NVO Bonum iz Pljevalja, NVO UL Infoiz Ulcinja i NVO Za Druga iz Petrovca, u saradnji sa Agencijom za sprječavanje korupcije i Ministarstvom javne uprave. Projekat finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

 

benicnagrada

NA VRH